Heading afbeelding

Sint-Jozefhoeve draagt ecologisch zijn steentje bij

Door: Luc Nouwen


Duurzaamheid, rekening houden met het milieu, ecologisch verantwoord ondernemen en de ecologische voetafdruk beperken, het zijn maar enkele termen die de laatste maanden niet uit de actualiteit te branden waren. Uiteraard kunnen we daar op de Sint-Jozefhoeve niet ongevoelig voor blijven. Meer nog, we zijn er een voortrekker in! Logisch als je dagdagelijks op de boerderij bezig bent en het milieu een belangrijke factor in je bedrijfsvoering is.

Ecologie en dierenwelzijn voorop

Dat Sint-Jozefhoeve inzet op dierenwelzijn en duurzaamheid is evident. Zowel bij het melkveebedrijf als bij de teambuilding en educatie staan verantwoord ondernemen en het milieu voorop. Zeker tijdens de educatie krijgt het milieu heel wat aandacht. Spelenderwijs krijgen de kinderen het belang van het milieu mee en volgt er ook een stukje bewustmaking. We zien dat als onze maatschappelijke rol.

De helden van de Sint-Jozefhoeve

Op de Sint-Jozefhoeve lopen er heel wat helden rond en dat mag je best letterlijk nemen. Een tijdje terug werden we door de gemeente Balen immers geselecteerd voor het ‘Lokale helden voor globale doelen’ programma. Dit project rond maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Vlaamse overheid dragen we een warm hart toe en we zijn ook fier er deel van uit te mogen maken. Tijdens ‘De week van de duurzame gemeente’ liepen we aardig in de kijker, maar het maatschappelijk verantwoord ondernemen en de zorg voor het milieu zit dan ook in ons DNA.

 

image

Concrete inspanning voor het milieu

Maar wat doen we nu concreet op de Sint-Jozefhoeve om ons steentje bij te dragen? Wel, we voederen onze koeien op een zo efficiënt mogelijke manier om zo het milieu te ontlasten. 8 jaar geleden waren we één van de eerste bedrijven in Balen om zonnepanelen te plaatsen en ondertussen zijn daar ook een warmteboiler en buizenkoeler bijgekomen. Stuk voor stuk maatregelen die onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een beter milieu.

Door te investeren in het welzijn van onze koeien leven ze langer, wat ook weer beter is voor het milieu. Tel daar nog inspanningen voor duurzame grondbewerking bij op en je hebt onmiddellijk door dat we op de Sint-Jozefhoeve zwaar inzetten op duurzaamheid.

Als laatste willen we nog het bewustzijnsproces vernoemen dat we teweeg brengen bij bezoekers. Na een bezoek aan onze boerderij beseffen ze dat voedsel enkel in de winkel kan komen als er respect is voor het dier, de natuur en het klimaat. Uiteraard laten we mensen ook genieten van de open ruimte, de natuur en de dieren.

Zelf kennismaken?

Meer weten over de inspanningen die we leveren voor het milieu, het verhaal van de lokale helden of kennismaken met onze werking? Contacteer ons en we antwoorden zo snel mogelijk. Ondertussen blijven wij in elk geval zorg dragen voor het milieu en duurzaam ondernemen.