221214_Beat_The_Barn_blog-3

Het konijnenpad prikkelt al je zintuigen.

Door: Gert Verlinden


Carine Vercaigne en Nicole Vets zijn twee enthousiaste en zorgzame dames met een liefde voor natuur en kinderen. Ze begeleiden de jongste spruiten op het konijnenpad van Beat The Barn. Het konijnenpad is een avontuurlijke ontdekkingstocht voor kinderen tot het vierde leerjaar. Bestaat de groep uit een mix van leeftijden? Nicole moedigt de oudsten aan om de jongsten te begeleiden. “Zo voelen de grote kinderen zich nog groter.”

Kraak de code 

De succesfactor van het Konijnenpad is ongetwijfeld de prikkeling van de nieuwsgierigheid van de kinderen. Het Konijnenpad start met een verhaal. De kinderen wandelen een fantasiewereld in van konijntjes, kikkers, uilen en insecten. Ze duiken de zogezegde konijnenpijp in en starten de queeste naar de schatkist. Hun opdracht? Ze helpen de konijnen nadat de vos er met de koekjes is vandoor gegaan.

Onderweg leren ze over de boerderij en de natuur. Ze voeren opdrachtjes uit en lossen grappige raadsels op. Dat levert hen telkens een letter op. Met die letters vormen ze op het einde van de wandeling een code. Is de code correct, dan opent de schatkist. Is de code verkeerd, dan helpen Carine en Nicole stiekem een handje.

Respect groeit voor de natuur

“Naargelang de leeftijd en de interesse van de kinderen, passen we de verhaallijn aan”, verklappen Carine en Nicole. “Dat doen we ook met plezier wanneer kinderen nog niet zo vertrouwd zijn met een boerderij of het platteland.” Meestal komen de kinderen in schoolverband langs. Soms ook via de Grabbelpaswerking. Of ze wandelen het Konijnenpad terwijl papa en mama en hun collega’s een teambuilding doen bij Beat The Barn. Iedereen blijft elkaar zien. Dat werkt verbindend.

Nadat de kinderen de schatkist hebben geopend, is het tijd voor een picknick op Beat The Barn. Daarna ontmoeten ze de échte dieren op het melkveebedrijf en voeren ze “koe-klusjes” uit. “We brengen op een speelse manier de kinderen ideeën en inzichten bij. Ze ontwikkelen hier een sterker respect voor de natuur”, klinkt het bij Carine en Nicole. “We laten hen voelen, luisteren, observeren, ruiken en proeven. Het is een feest voor de zintuigen. Met als afsluiter de verdiende koekjes als beloning!”

image