221214_Beat_The_Barn_blog-3

De fine fleur van de teambuildings

Door: Gert Verlinden


“Praten jullie ook Frans bij Beat The Barn?” Die vraag vuurde Joke Deknock af op Luc Nouwen. “Bien sûr!” was het spontane antwoord van Luc, weliswaar met dat sappige Kempische accent. En dus koos Joke voor een teambuilding bij Beat The Barn. Joke werkt als verantwoordelijke aankoop en logistiek bij Omexom. Elk jaar organiseert ze een teambuilding of een familiedag bij haar werkgever. Het thema dit jaar? De communicatie versterken en de samenhorigheid aanscherpen.

Lees de reviews

Toegegeven, Beat The Barn borrelde niet vanzelf op toen Joke mijmerde over de teambuilding. Tot ze begon met reviews lezen op online platforms. Daar scoort Beat The Barn hoge toppen. Ze was overtuigd en belde Luc. “In ons bedrijf merkte ik dat de afstand tussen de mensen aan het groeien was”, vertelt Joke. “Bijvoorbeeld tussen Frans- en Nederlandstalige collega’s. Of tussen de medewerkers op kantoor en die op de werven. Je moet opletten dat er geen hokjes ontstaan.”

image

Gezonde mix

Omexom is actief in de wereld van hoog- en middenspanning op het elektriciteitsnet. De medewerkers staan er bijna letterlijk onder spanning. Die mensen laten ontspannen en dichter bij elkaar brengen: voor die opdracht stonden Luc en zijn team. Dat proces start met ze warm te verwelkomen en hen enthousiast te maken voor de weidespelen rond de boerderij.

Deze keer gebeurde dat met verve in het Frans en Nederlands. De begeleiders van Beat The Barn verdeelden de gasten op een speelse en willekeurige manier over de verschillende ploegen. Zonder vooringenomenheid. Resultaat? Er ontstond een gezonde mix van Frans- en Nederlandstaligen, van kantoor- en werfmedewerkers.

Spek met eieren

Dankzij de interactie in de twee talen, bleven alle deelnemers actief betrokken gedurende de volledige dag. Van demotivatie was geen sprake. De weidespelen liepen vlot in elkaar over binnen de afgesproken timing. Joke was opgetogen: “De collega’s voelden deze dag aan als de beste teambuilding ooit! Iedereen was blij, niemand heeft gezeurd, van scrollen op de smartphone uit verveling was nooit sprake.”

De sleutel tot succes van deze teambuilding? Dat zijn volgens Joke drie factoren. “Eén: de begeleiders tillen in elk spel de echte teamgeest naar boven. Twee: de gesmeerde communicatie in de twee talen en drie – last but not least – de creatieve en originele weidespelen.” En als goede tweetalige en bourgondische Belgen mogen we uiteraard lekkere catering niet vergeten: een “petit dejeuner avec du bacon et des oeufs. En koffie met verse melk van Beat The Barn.

 

Werk jij ook in een tweetalig bedrijf en wil je graag een teambuilding in twee talen? Kijk dan snel even bij onze arrangementen wat wij voor jou kunnen doen.