221214_Beat_The_Barn_blog-3

Hup met de geit

Door: Gert Verlinden


Ken je de verborgen schat van Beat The Barn? Naast de melkkoeien herbergt onze teambuildingplek ook vijf … geiten. Echt waar! Bij wijze van spreken toch. Vijf blinkende originele oldtimers, de authentieke Citroën 2PK’tjes. Of deux-chevaux in het “schoon Vlaams”. Zin om een stukje te rijden? Niet voor het snelst, wel voor het plezier. En met een competitief spelletje tijdens elke tussenstop.

Tine Zeelmaekers probeerde het. Ze werkt als kleuterjuf. In haar vrije tijd speelt ze tennis.  En ze zetelt in de Raad van Bestuur van tennis- en padelclub Tenkie Park in Kiewit Hasselt. Tine is verantwoordelijk voor de organisatie van evenementen zoals de nieuwjaarsreceptie, een brunch, de clubdag en de quiz. En voor de teambuilding activiteit van de leden van de Raad van Bestuur. Haar oog viel op de 2PK’tjes. Bij Beat The Barn.

Position switch

“We doen meer dan lukraak rondrijden in de mooie Kempen”, vertelt Tine enthousiast. “De spelletjes die Luc Nouwen van Beat The Barn organiseert op de tussenstops: die zorgen voor extra sfeer en  adrenaline.” Want voor alle duidelijkheid: de deelnemers aan de teambuilding rijden niet om ter snelst van punt A naar B. Racen is uit den boze. Wel strijden ze tegen elkaar wanneer de oldtimers onderweg halt houden.

Tine en haar collega’s legden bijvoorbeeld een geblinddoekt parcours af, veroverden in een knuffelspel jutten zakken, en leidden golfballetjes met een rioolbuis naar de juiste bestemming. Na afloop van elk spel stapten ze opnieuw in de 2PK. Hét moment voor een position switch en te wisselen van chauffeur.  “Ik hou van autorijden”, verklapt Tine. “Als we gaan stappen, ben ik BOB. Maar deze ervaring was toch een tikkeltje anders.”

image

Achterbank

In de auto scheert het enthousiasme hoge toppen. “We gierden het uit”, blikt Tine terug. “De versnellingsbak volgt bijvoorbeeld een andere logica dan bij je vertrouwde vierwieler. Er zijn slechts vier versnellingen. De eerste versnelling? Schakel naar links achter. Dat zorgt voor hilarische toestanden.”

De teams met de 2PK’s volgen een uitgestippelde route langs dorpen zoals Balen, Lommel, Eksel en Pelt. Bijna altijd over kleine landelijke wegen. Het dak openen was een aantrekkelijke optie, maar de frisse temperatuur stak er een stokje tussen. “Ook als je geen fan bent van achter het stuur te zitten, raad ik deze activiteit aan bedrijven en organisaties aan”, zegt Tine. “Wanneer je achteraan zit, geniet je enorm van de beleving.”

Pannenkoeken

En toen draaiden de 2 PK’tjes de oprit van Beat The Barn opnieuw op. “We zijn allemaal winnaars en kregen een prijs: een heerlijke fles verse koemelk.” Tine heeft er lekkere pannenkoeken mee gebakken. Daar heb je geen versnellingsbak voor nodig.

Heb ook jij zin gekregen om eens een leuke rondrit met onze geitjes te doen samen met je vrienden of collega's? Neem dan een kijkje naar wat we te bieden hebben op https://beatthebarn.be/arrangementen/geitjes-2cv-teambuilding