Heading afbeelding

Waar zit de kracht van teamcoaching?

Door: Luc Nouwen


Uiteraard kun je als ondernemer, manager of werknemer individueel aan de slag met een coach en werken aan jezelf. Bij Beat the Barn hebben we naast teambuilding echter gekozen om teamcoaching te geven. Daarbij focussen wij en onze coaches ons op teams en de groepsdynamiek. Aan teamcoaching zijn heel wat pluspunten verbonden. Wij duiken er even wat dieper in.

Waarom kiezen voor teamcoaching?

Binnen een onderneming kunnen heel wat situaties voorkomen, waarvoor teamcoaching een meerwaarde kan betekenen. Denk maar aan een mindere communicatie binnen teams, persoonlijkheden die elkaar niet liggen, het samenvoegen van teams, een reorganisatie, het verlies van een teamlid, een nieuwe visie of een team dat simpelweg geen resultaten levert. Stuk voor stuk redenen die niet alleen de sfeer kunnen verzieken, ze hebben ook een negatieve impact op het bedrijf. Door gebruik te maken van teamcoaching kun je hier verandering in brengen.

De meerwaarde van teamcoaching

Door buiten de onderneming, op een andere, vaak speelse manier met elkaar om te gaan, kunnen dingen benoemd worden. Bovendien zijn onze coaches getraind om teams naar een hoger niveau te tillen, de communicatie te stimuleren en oplossingen aan te reiken. Bovendien kan de teamcoach als neutraal klankbord ingezet worden, waardoor directe confrontaties vermeden worden. Na de teamcoaching mag je er alvast zeker van zijn dat er meer zelfkennis is, kennis over het functioneren van het team, meer openheid en vertrouwen. Teamcoaching heeft vaak ook een onmiddellijke impact op de resultaten en het werkplezier. Happy werknemers presteren nu eenmaal beter.

image

Outdoor teamcoaching

Bij Beat the Barn kiezen we met SJH Teaming als partner resoluut voor outdoor teamcoaching. Dit met een vernieuwende aanpak gebaseerd op de Management Drives methode. Deze internationaal erkende methode heeft al ruimschoots zijn meerwaarde bewezen en zorgt voor een nieuwe groepsdynamiek. Er wordt tijdens de teamcoaching dan ook gestreefd naar blijvende en duurzame resultaten. De fun is er, maar is niet de hoofdbetrachting. De landelijke atmosfeer van de Sint-Jozefhoeve draagt alvast bij tot de gewenste resultaten en ervaren, professionele coaches staan garant voor de nodige kwaliteit.

Meer weten over de mogelijkheden van teamcoaching?

Wens je meer te weten over de mogelijkheden van teamcoaching, de accommodatie te bekijken of je doelstellingen met de coaches te bespreken? Contacteer ons en we geven je met plezier meer info en/of een offerte op maat.