221214_Beat_The_Barn_blog-3

Vroeg boeken loont

Door: Gert Verlinden


Ester Bollen is een gedreven verpleegkundige. Ze woont in Eksel en werkt in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. We schrijven maart 2022. Ester maakt deel uit van een multidisciplinair team met verpleegkundigen, diëtisten, sociaal assistenten en artsen. Samen staan ze in voor nierzorg educatie. Ester trekt de kar om een teambuilding te organiseren: “Eens iets anders dan op restaurant graag.” Een heuse krachttoer.

Wachtdienst

Want een teambuilding opzetten met mensen die uit verschillende afdelingen en disciplines komen: dat vergt planning en overtuigingskracht. Tel daarbij de wisselende dienstroosters in een ziekenhuis, de constante wachtdiensten, weekendwerk en onverwachte medische ingrepen. Ester slaagde. Door vroeg te boeken.

image

Zondag

Ester lanceerde de aanvraag naar Beat The Barn in maart 2022. De teambuilding vond zes maanden later plaats, op zondag 2 oktober. Ja hoor, een zondag. “Een ziekenhuis draait altijd door. Zondag is zowat de enige dag die een groepsactiviteit in onze sector toelaat”, legt Ester uit. Dat is een kolfje naar de hand van Beat The Barn. Voor de schapen die de deelnemers aan de teambuilding bij elkaar drijven, zal het worst wezen welke dag het is.

Last-minute

Ester vertelt haar collega’s enthousiast over haar eerste ervaring op Beat The Barn, zo’n tien jaar geleden. Ze maakt in de maanden voor de teambuilding iedereen warm om deel te nemen en die herfstige zondag vrij te houden. Dat lukt voor een tiental collega’s. “Daags voordien sprong zelfs nog een arts last-minute op de kar”, herinnert ze zich.

image

Gebruiksaanwijzing

Ester werkt al 22 jaar in het ziekenhuis. “Intussen ken ik van iedereen de gebruiksaanwijzing”, lacht  ze. “Op het werk zijn we samen maar functioneert elke collega vanuit zijn eigen discipline. Resultaat? De gesprekken zijn meestal gerelateerd aan de job. In de zorgsector ligt de druk behoorlijk hoog. Veel tijd om over persoonlijke ervaringen te spreken, blijft er niet over. Je leeft een beetje naast elkaar. Daarom is het goed om als groep letterlijk naar buiten te gaan om het werk los te laten en dichter bij elkaar te komen”, vertelt ze.

Stressvrij 

Ester is een geëngageerde collega die spontaan de koe bij de horens vat. De teambuilding vastleggen had wat voeten in de aarde. Een proactieve planning is de sleutel tot succes. Dat bevestigt Luc Nouwen van Beat The Barn: “In 2022 botsten zo’n 18% van de aanvragen op een dubbele boeking. Doe je aanvraag voor een teambuilding dus al in de winter. We houden je gewenste datum vrijblijvend twee weken in optie. Zo blijf je stressvrij bij de organisatie van de teambuilding”, tipt Luc.