221214_Beat_The_Barn_blog-3

Ontdek de echte vibe in je bedrijf

Door: Gert Verlinden


Kent u Rik Vaes al? De kans is groot dat hij bij u in de buurt al passeerde. Rik is regionaal business unit directeur bij SD Worx en is vaak onderweg naar klanten. Hij is eindverantwoordelijk voor de kantoren in Pelt, Turnhout, Hasselt, Geel, Lier/Heist-op-den-Berg.  

SD Worx is een dienstverlener in HR Management. Logisch dus dat het bedrijf het goede voorbeeld geeft: het investeert in zijn medewerkers en de opleiding van de leidinggevenden. Dat is nodig. Door de evolutie naar een kantoorcluster, waar Rik verantwoordelijk voor is, werken de medewerkers voortaan samen over de muurtjes van de regionale kantoren heen.

Over de grenzen

“Elk regionaal kantoor heeft een lokale kantoordirecteur en functioneert met behoorlijk veel autonomie”, licht Rik graag toe. “Soms hebben we echter helpende handen nodig die ter plaatse niet beschikbaar zijn. Dan springen collega’s uit een ander kantoor bij. Of ze wisselen goede praktijken met elkaar uit.”

De cluster van Rik telt maar liefst 67 medewerkers. Ongeveer 55 van hen gingen in oktober op teambuilding bij Beat The Barn. “Want het is belangrijk dat we over de grenzen van de teams nog beter samenwerken”, licht Rik de doelstelling van het initiatief toe. Zo verloopt het operationele samenwerkingsverband geolied.” Een teambuilding met 55 personen is overigens budgetvriendelijk. “De prijs/kwaliteit verhouding is helemaal oké”, becijferde Rik. 

image

Bedrijfswaarden 

Tijdens de teambuilding bij Beat The Barn staat het fun gehalte voorop. “Er stond geen formele content geprogrammeerd”, aldus Rik. SD Worx maakte van de gelegenheid gebruik om een tiental mensen die recent het bedrijf vervoegden, letterlijk op het podium te plaatsen. Zo maakte de volledige cluster kennis met de nieuwe gezichten.

Een ludieke lottrekking besliste vervolgens over de samenstelling van de verschillende spelletjesteams. Een mix van mensen uit diverse regionale kantoren nam het tegen elkaar op in de weidespelen. “Teamwerk is een belangrijke waarde voor ons”, vertelt Rik Vaes. “Net zoals ondernemerschap en open-minded zijn. Deze vorm van teambuilding past in die visie.”

Tevreden medewerkers

Rik noemt het de “SD Worx vibe”, de cultuur die zo typisch is en in de spreekwoordelijke genen van het bedrijf is geworteld. “Al tref je uiteraard in elk lokaal kantoor wel specifieke eigenheden aan”, geeft hij toe. Dat mag vanzelfsprekend, en tegelijk bekrachtigen we graag die unieke kantoor- overschrijdende bedrijfscultuur.” Rik verwijst naar de transformatie in de richting van de clusterwerking die plaats vond. “Dat blijft een uitdaging en een teambuilding is perfect materiaal om verder met zo’n organisatorische verandering aan de slag te gaan.”

SD Worx meet als bedrijf tweemaal per jaar de interne tevredenheid van medewerkers. “Het welzijn van je mensen is belangrijk. Net zoals het vertrouwen binnen de organisatie: dat moet goed zitten. Zo durven mensen elkaar feedback geven.” Als HR bedrijf investeert SD Worx in de kwaliteit van goed leiderschap. “De kracht van het kantoor zit bij de medewerkers die elke dag op een participatieve manier onderling werkafspraken maken. De informele activiteiten, zoals de teambuilding bij Beat The Barn, dragen bij tot die cultuur”, adviseert Rik.

En zo groeit de verbondenheid en smelt de afstand. Pelt en Heist-op-den-Berg lagen nog nooit zo dicht bij elkaar.

 

Wil jij ook de vibe ontdekken tussen jouw verschillende kantoren, kijk dan even op onze arrangementen hoe wij daarmee kunnen helpen.