221214_Beat_The_Barn_blog-3

In de veilige handen van Jolijn en Bart

Door: Gert Verlinden


De kans is groot dat u de lachende gezichten van Jolijn Minnen en Bart Boets aantreft wanneer u een teambuilding beleeft bij Beat The Barn. Jolijn en Bart zijn doorwinterde spelbegeleiders. Jolijn durft wel eens al van bij het begin een paar tips mee te geven om een spel te winnen. Ideaal voor de competitiebeesten onder u. Bart houdt van een kwinkslag en een luchtige prik uitdelen. En als jurylid durft hij geduldig een spanningsboogje opbouwen om de winnaar van een spel uit te roepen.  

image

Alle hens aan dek 

Moet u op teambuilding omdat uw baas dat vraagt? Zit die vervelende collega van de boekhouding bovendien vandaag in uw team? Dat varkentje weet Bart gemakkelijk te wassen. “Een zogenoemde wat moeilijkere groep meekrijgen, dat duurt een hooguit een kwartier”, getuigt hij. “Dan voelen de deelnemers dat dit geen teambuilding is als een andere.” Bart teert op zijn leiderschapservaring en de inzichten die hij vergaarde. “Als coach ga je vanzelfsprekend graag met allerlei mensen om en weet je hoe je hen plezier laat beleven. De weidespellen lenen zich daar perfect toe.”

Jolijn durft zelfs de begeleiding aan van groepen tot twintig personen. Ze is gefocust van begin tot einde. “Ik let bijvoorbeeld ook op de constante beschikbaarheid van de drankjes en tussendoortjes. Omvangrijke groepen brengen extra sfeer en gezelligheid. Hun onderlinge enthousiasme werkt aanstekelijk.” Ze herinnert zich levendig de teambuilding van een groot consultancybedrijf met meer dan honderd deelnemers. Ze vertoefden van ’s ochtends tot ‘s avonds op Beat The Barn. “Alle hens aan dek en bij zonsondergang een ontzettend voldaan gevoel”, mijmert ze.

image

Iedereen aan bod 

Bart heeft een scherp oog voor de groepsdynamica. Hij moedigt de deelnemers voortdurend aan, deelt een ludieke steek uit en incasseert er een terug met de glimlach. Hij let er op dat het aandachtspeil vinnig blijft én hij betrekt de stillere personen actief in het spel: “Iedereen moet aan bod komen.”  Bart is net zoals Jolijn gecertificeerd in de Management Drives methodologie die ieders drijfveren in kaart brengt. “Het spel vertaalt de theorie naar de praktijk. Blinde vlekken en valkuilen verschijnen zichtbaar aan de oppervlakte. Zo bouw je krachtige teams.”

Jolijn en Bart begeleiden al jaren groepen. De spellen kennen ze op hun duimpje. “Mensen enthousiasmeren en er een vrolijke dag van maken, dat geeft energie. Het voelt helemaal niet aan als werken”, vertelt Jolijn geanimeerd. “Ik voel me thuis in de Beat The Barn familie.” Bart investeert zijn vrije tijd graag in Beat The Barn. “Het klikt tussen alle medewerkers. De gemoedelijke sfeer voelt hier goed. Altijd met twee voeten op de grond.  Het is plezant, maar nooit nonchalant. Kwaliteit staat voorop.”