221214_Beat_The_Barn_blog-3

De filosofie van Luc Nouwen, agrarisch ondernemer

Door: Luc Nouwen


Op Dag van de Ondernemer zetten we ondernemers allerhande in de bloemetjes, ook de atypische. Maak kennis met Luc Nouwen, agrarisch ondernemer uit Balen. Samen met zijn vrouw Marina bieden zij naast hun melkveebedrijf, de Sint-Jozefhoeve, onder de naam Beat the Barn immers een uitgebreid en uniek aanbod voor scholen en bedrijven, maar ook families, vrienden, verenigingen en instellingen aan. Van schoolreizen en grabbelpassen waarbij je op de boerderij een handje uit de mouwen steekt tot en met originele teambuildingactiviteiten en professionele teamcoaching.

Luc, wat maakt jullie aanpak zo uniek?
“De aparte filosofie die we hanteren door de combinatie van ondernemen enerzijds en atypisch boeren anderzijds.

Ik innoveer en ga voortdurend op zoek naar manieren die mezelf en mijn bedrijf helpen ontplooien. Als ondernemer zet ik bv. de stap van teambuilding naar duurzame teamontwikkeling en daarvoor volg ik de nodige trainingen.

Als landbouwer zet ik hard in op moderne technologie en intense dierenzorg. Daardoor krijgen de koeien meer vrijheid, wat resulteert in een hogere melkproductie. Met minder middelen en een aparte manier van werken toch hogere rendementen halen maakt het agrarische aspect bij ons atypisch.

De organisaties die langs komen op Beat the Barn genieten mee van die filosofie. We gaan voor een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die leidt naar een sterker en duurzaam resultaat. De innovatie zit ‘m in de vernieuwende tools die de interactie tussen deelnemers stimuleert. Klanten heb ik trouwens niet. Wel gasten, waar we goed voor zorgen.”

Luc en Marina
image

Waarom aan teamontwikkeling doen op het domein van een boerderij?
Luc: “Onze gasten kunnen letterlijk en figuurlijk afstand nemen. Niet alleen van hun werkplek en de stad, maar ook van de drukte van het bedrijf en van de stress. Bij ons komen ze terecht in een groen en ondernemend kader. Er heerst voldoende rust zodat we enkel met onze natuurlijke ik werken. Tegelijk gaan we als “persoonlijke ondernemers” met onze eigen ontwikkeling aan de slag.

Welke organisaties komen langs?
Luc: “We verwelkomen organisaties uit verschillende sectoren. We werken met KMO’s, met afdelingen uit grotere bedrijven en met organisaties uit de non-profit sector. Denk maar aan gemeentelijke diensten, scholen, ziekenhuizen enz. Het deelnemersveld is ook zeer divers: van managers over arbeiders tot dokters en leerkrachten. Iedereen draagt immers persoonlijk leiderschap in zich.”

Ook benieuwd wat het unieke ondernemerschap van Luc voor jou(w) team kan betekenen? Lees meer over de teambuilding en team coaching mogelijkheden en boek je verblijf!