221214_Beat_The_Barn_blog-3

Beat the Barn bevordert dementieonderzoek

Door: Gert Verlinden


Het hart van Luc, Marina en hun medewerkers klopt voor de klanten van Beat the Barn. Maar hun hart gaat nog wat sneller slaan voor het goede doel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heet dat.  Beat the Barn steunt de jaarlijkse Wandeling Tegen Dementie. Want dementie treft het leven van veel mensen. Ook de naaste familie van Luc en Marina is niet gespaard. 

Verkwikkend

De Wandeling Tegen Dementie vindt dit jaar plaats op zondag 20 augustus in Lommel. Tussen 8u en 14u vertrek je voor een wandeling van 8 of 16 kilometer, volledig bewegwijzerd. Fabienne Schepers, de oprichtster en bezieler van de organisatie, vestigt ook graag de aandacht op het zogenoemde rolstoelpad. Dat is een verkort wandeltraject van 2,2 kilometer voor iedereen op wieltjes. Minder mobiele personen, ouders met een buggy enz. “Vorig jaar kende dat pad een onverhoopt succes. Dat zetten we door”, aldus Fabienne. Tijdens de laatste editie namen in totaal maar liefst 650 wandelaars deel, van jong tot oud. 

Het hartverwarmende initiatief krijgt de steun van Beat the Barn. Alle wandelaars ontvangen bij de start een picknickpakket met proviand voor onderweg. Ook bij het onthaal en bij de finish is een verkwikkende versnapering voorzien. “Dat zijn meestal Limburgse streekproducten”, verklapt Fabienne. “Beat the Barn bezorgt ons verse melk en chocolademelk. En kaas. Heerlijk bij het biobiertje na afloop van de wandeling”, lacht ze. 

image

Voor iedereen 

Bij de honderden wandelaars horen uiteraard Luc en Marina van Beat the Barn zelf. Dit jaar is hun enthousiasme overgeslagen op een ruime groep van een twintigtal vrienden en familieleden die present tekenen. De opbrengst van de wandeling gaat integraal naar ARCK, het Alzheimer Research Center van de KU Leuven. “Zo helpen we niet één persoon, maar dragen we bij tot het genezingsproces van iedereen die er baat bij heeft”, licht Fabienne die keuze toe.

Zin om te wandelen en een positief verschil te maken? Klik op www.wandelingtegendementie.be en schrijf je in. Je creëert hoop voor iedereen die met de verwoestende ziekte te maken krijgt. Beat the Barn doet mee.