221214_Beat_The_Barn_blog-3

Ook papa en mama amuseren zich

Door: Gert Verlinden


Neen, een wortel heeft u niet nodig om het Konijnenpad te veroveren bij Beat The Barn. Wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme. Zoals bij de bengels van Linsey Weyen en Stephanie Luts. Het Konijnenpad is een originele doe- en leerwandeling. De kinderen trekken er op uit met ‘Familie Konijn’ en staan voor leuke opdrachtjes en spelletjes.

Stephanie uit Lommel bracht Lore en Lieze mee, acht en tien lentes jong. Vrienden raadden haar het Konijnenpad aan. “Je leert een heleboel weetjes op een ontspannende manier”, vertelt ze. Of het Konijnenpad educatief of eerder puur amusement is? “Dat is mooi in balans. Het is geen schoolse activiteit. Marina van Beat The Barn bezorgt je interessante boekjes met extra uitleg voor tijdens de wandeling, maar je kiest zelf waar je langer bij stil staat samen met de kinderen.”

Linsey Weyen uit Ham sluit zich daarbij aan. “Je leert op een plezante manier over het leven op de boerderij en de omgeving.” Linsey stapte het Konijnenpad samen met 4 kindjes, tussen vijf en tien jaar. Ilena, Loriana, Mattia en Cédric gingen samen met het knuffelkonijn de uitdaging aan. “De opdrachtjes zijn voldoende gevarieerd: speels voor de kleinsten en boeiend voor de oudsten”, legt ze uit.

image

Kraak de code en win de schat

Deel één van het Konijnenpad speelt zich buiten af. De deelnemers volgen een parcours in de buurt van de weiden rond de boerderij. “Op de route van anderhalve kilometer liggen verschillende opdrachten, zoals zoeken naar een insect, over boomstammetjes lopen, of de oudste boom met de grootste omtrek vinden”, haalt Stephanie herinneringen op. Voer je de opdrachten correct uit, dan verzamel je gaandeweg een code. Met die code openen de kinderen op het einde van het Konijnenpad de schat, waar een verrassing op hen ligt te wachten.

“Het tweede deel bracht ons naar binnen”, vertelt Linsey. Want konijntjes zijn niet de enige dieren die je aantreft in de buurt van Beat The Barn. Het Konijnenpad loopt immers naadloos over in de boerderij waar de kalfjes en koeien de nieuwsgierige kinderen herkauwend opwachten. Hoewel, herkauwen doen de runderen pas na het eten. “De kinderen mochten de koeien lekkere maïs en hooi geven”, licht Linsey toe.

image

Koeienpaspoort 

Spelenderwijs leren de kinderen leuke weetjes over de koeien, zoals over het koeienpaspoort met een nummer en een naam. “Vind de juiste koe met het bijbehorende nummer op hun oorring”, aldus Stephanie. “En de kleinsten melken intussen een nepkoe. We leerden ook iets bij over de robot die het melkproces automatisch laat verlopen.”

Op het Konijnenpad tref je dus een flinke portie afwisseling aan. “Je maakt het zelf zo licht of zo zwaar als je wil”, geeft Stephanie een goede tip. “Het is echt wel een aanrader. Niet alleen de kinderen hebben een leuke namiddag, ook ouders zullen zich goed amuseren.” Linsey vult aan: “Marina van Beat The Barn ontvangt je hartelijk, zet je met de glimlach op de juiste weg en maakt de beleving heel persoonlijk.”